Contante waarde in het engels

Datum van publicatie: 17.05.2021

De algemene kostenstijging wordt meestal aangeduid met de term inflatie. Uitwerking met spreadsheet In de afbeelding hieronder kun je zien hoe de uitwerking met behulp van een spreadsheet programma eruit zou kunnen zien. Vervolgens verwijs je in de berekeningen naar deze unieke cellen.

Engels NPV of debt. Netto contante waarde euro. Een begrip dat je ook zult tegenkomen is de netto contante waarde Engels: net present value. Nederlands Variatie economische netto contante waarde.

Geïndexeerde waarde inflatie Wanneer kasstromen niet allemaal op 1 tijdstip plaatsvinden dien je ook rekening te houden met kosten- en opbrengstenstijgingen.

Gendexeerde waarden worden ook wel aangeduid als nominale waarden omdat dit de werkelijke bedragen voorstellen die in of uit je kas vloeien.

Omdat het contante waarde in het engels uitspraak doet over een te maken keuze wel of niet investeren is de NCW een beslismodel. De netto contante waarde van een project wordt berekend op basis van de looptijd van het project, de verwachte kasstromen Engels: cash flows tijdens de projectuitvoering zullen optreden, contante waarde in het engels. Engels Financial Net Present Value variation.

De term prijspeil wordt gebruikt om aan te geven op welk moment of tijdstip een kosten- of opbrengstenpost van toepassing is.

De uitleg is gebaseerd op materiaal van Scalar. En dus Netto contante waarde Een begrip dat je ook zult tegenkomen is de netto contante waarde Engels: net present value.
 • Geïndexeerde waarde inflatie Wanneer kasstromen niet allemaal op 1 tijdstip plaatsvinden dien je ook rekening te houden met kosten- en opbrengstenstijgingen. Bij Scalar heb ik zelf ook de fijne kneepjes van het vastgoed rekenen mogen leren.
 • Net Present Value. Dat merk ik vrijwel dagelijks bij de implementatie van ons pakket voor vastgoedontwikkelaars Invantive Estate.

"contante waarde" in het Engels

Deze pagina is Verder wordt aangenomen dat de windturbine 12 jaar in bedrijf zal zijn. Hierin staat C voor de kasstroom, r voor de rente, t voor de tijdsperiode tussen de twee kasstromen en CW voor de contante waarde. De elektriciteitsprijs ligt nu rond de 7 eurocent per kWh en wordt gemiddeld constant verondersteld. Dit maakt het mogelijk om te beoordelen of bijvoorbeeld opbrengsten op termijn de kosten van nu kunnen dekken.

Zie ook Interne opbrengstvoet Oefeningen:Netto contante waarde Het Engelstalige Wikipedia-artikel over de tijdswaarde van geld.

 • Zie onderstaand figuur.
 • De algemene kostenstijging wordt meestal aangeduid met de term inflatie.

De NCW geeft geen beeld van de omvang van een project, zoeken. Ga naar: navigatieen evenmin van de relatieve winst of het verlies dat op een project gemaakt wordt. Deze cel geeft de netto contante waarde weer.

De uitleg is gebaseerd op materiaal van Scalar. Klik hier voor meer informatie.

Engels net present value of debt. De netto contante waarde van een project wordt berekend op basis van de looptijd van het project, de verwachte kasstromen Engels: cash flows tijdens de projectuitvoering zullen optreden, en de discontovoet Engels: discount rate.

Dat is het verschil tussen de eindwaarden van alle kasstromen welke in en uit je kas vloeien.

De uitleg is gebaseerd op materiaal van Scalar. Nominaal of reel rekenen De rente die je normaliter ontvangt op je spaarrekening is deels een vergoeding voor uitgestelde consumptie, maar ook contante waarde in het engels een vergoeding voor de inflatie of geldontwaarding.

In deze blog komen een aantal relevante basisbegrippen uit de financile rekenkunde voorbij. Hiervoor gebruiken we de algemene formule voor het bepalen van de gendexeerde waarde:. Rente-inkomsten uit geld dat "op de bank staat" tellen dus niet mee!

Navigatiemenu

Een voorbeeld: Je overweegt de cv-ketel in je woning te vervangen door een energiezuiniger ketel en wilt weten of je hier goed aan doet. In formulevorm:. Dit maakt het mogelijk om te beoordelen of bijvoorbeeld opbrengsten op termijn de kosten van nu kunnen dekken. Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. De eis geeft aan dat het rendement van het vastgoedobject minimaal gelijk moet zijn aan het rendement van een alternatieve belegging zoals bijvoorbeeld een staatslening.

 • Bij deze wil ik hen dan ook bedanken voor het ter beschikking stellen van dit materiaal.
 • Variatie economische netto contante waarde.
 • Net present value EUR.
 • Van dit voorbeeld is een uitwerking in Excel beschikbaar.

Een home button kapot ipad Je overweegt de cv-ketel in je woning te vervangen door een energiezuiniger ketel en wilt weten of je hier goed aan doet? Vervolgens wordt de eindwaarde berekend via de algemene formule voor het bepalen van de eindwaarde:, contante waarde in het engels. Deze basisbegrippen zijn nuttig voor vastgoedontwikkelaars, omdat ze contante waarde in het engels bij complexere projecten helpen te bepalen of een ontwikkelingsproject voldoet aan de rendementseisen van de organisatie.

Als voorbeeld nemen we een mogelijke investering in een windturbine. Engels Net revenue present value. Omdat het berekenen van het interne rendement bij sterk wisselende kasstromen niet betrouwbaar is wordt meestal in de vastgoedberekeningen een rendementseis gehanteerd. Wat is de totale contante waarde en de totale eindwaarde van beide kasstromen.

Syntaxis NHW

Waardeverdisconteerd netto contante waarde. Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Engels present value.

Hierin staat EW voor de eindwaarde, C voor de kasstroom, contante waarde in het engels. Dat is het verschil tussen de eindwaarden van alle kasstromen welke in en uit je kas vloeien. Als de telfort fox sports dagpas flows relatief laat negatief zijn bijvoorbeeld doordat aan het eind van een project kosten worden gemaakt voor de ontmanteling van een installatie dan is een hoge discontovoet niet voorzichtig maar juist te optimistisch.

Goed om te weten:

Comments

 1. Vastgoedontwikkeling en netto contante waarde Het ontwikkelen van vastgoed in de vorm van een project wordt steeds competitiever.
 2. Engels Financial Net Present Value variation.
 3. Net revenue present value.

Voeg een reactie toe

© 2021 belfleur010.nl | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |