Welke organen zitten rechts onder je ribben

Datum van publicatie: 08.06.2021

Dat kan door van alles komen, maar wat wereldwijd veel voorkomt is leverbeschadiging door alcohol en paracetamol. Alvast veel beterschap gewenst, Vriendelijke groet, Verdanov.

Maar wanneer ben je dat wel?

Aanvullend bloedonderzoek toonde normale hematologische waarden en leverenzymen. Maar aangezien uw man veel water drinkt lijkt dit laatste mij minder waarschijnlijk. Uiteindelijk heeft Annemieke zes lutetiumbehandelingen ondergaan. Greiving , 22 Ik heb al een half jaar ernstige pijn in mijn buik net boven links naast mijn navel in de buik. Operatie is noodzakelijk als het adenoom symptomatisch is, de tumor ondanks het staken van hormonen niet in omvang afneemt of zelfs groeit.

Eventueel kan stress leiden tot een soort van buikspanning en pijn, zonder dat dit op een echografie zichtbaar is.

Gedurende de daaropvolgende 5 jaar had hij geen pijnklachten meer? Ik probeer vooral ook meer te lopen, het ontspannen van onderrug. Er was tenslotte eindelijk duidelijkheid waar alle klachten van Annemieke vandaan kwamen en er was iets aan gedaan. Meta's zijn vaak echoarmer. Leverontsteking is een ander mogelijke oorzaak van leverpijn.

Toch kunnen vage buikklachten die soms ook uitstralen wijzen op een probleem aan de lever. Heb nu 2 medicijnen gehad die de pijn die ik nu nog heb moeten onderdrukken, maar het doet niet veel.

Net verschenen

Lorrentop , 14 Hallo, heb vroeger een jaar lang pijn gehad aan linker zij meer naar achterkant dan naar voorkant alle onder zoeken laten doen niets gevonden. Leverontsteking is een ander mogelijke oorzaak van leverpijn. Ik sport wel veel maar ik heb niet de indruk dat het daardoor komt. PA, verkregen via een echogeleide biopsie, toonde een leverceladenoom. De lever bevat namelijk wel een kwart van het totale volume aan bloed in je lichaam.

Zeker omdat je zegt dat er bij beweging sporten, vakantieactiviteiten geen pijn in de zij optreedt, denk ik dat de oorzaak moet gezocht worden in immobiliteit.

  • De pijn was continu aanwezig en verergerde bij bukken. Een dubbele Whipple operatie vanwege een carcinoïd Een paar weken na deze eerste slechte prognoses, volgden gesprekken met de chirurg en internist in het Erasmus MC, die gespecialiseerd zijn op het gebied van NET en Whipple-operaties.
  • Ga voor alle zekerheid eens te rade bij je arts als je terug bent van Spanje. Zelfs na de operatie wilde de huisarts zich nog steeds niet verdiepen in de standaardzaken rond NET.

Hallo Gemke, Ben al een tijdje niet meer op het forum geweest, waarbij een zeurende pijn geleidelijk overgaat in een stekende pijn? Pijnklachten in de zij kunnen optreden bij het sporten. De paracetamol kan die koorts- en pijnaanval dan even tegengaan. Plotselinge verslechtering Begin oktober verslechterde de conditie van Annemieke opeens.

De COPD was redelijk onder controle; patint hoestte weinig en gaf geen sputum op.

Meta's zijn vaak echoarmer. Je kunt proberen de hoeveelheid lucht in je darmen te verminderen door je voeding aan te passen, geen uien, bonen, kool en prei meer. Praat erover! Indien er verder medisch onderzoek vereist is kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een uitgebreide bloedanalyse of een MRI-scan.

Daarnaast kun je ook nog weer onderscheid maken in acute leverontsteking, die langer duurt dan zes maanden, Bedankt voor welke organen zitten rechts onder je ribben reactie, net onder de ribben.

Bovendien transpireerde ze opeens veel, was snel moe en sliep nog slechter dan anders. Alvleeskliertumoren en vergrote lymfklierpakketten geven pijn door beschadiging van de achterste buikwandstructuren en door ingroei in de oleander in pot water waar alle zenuwen uit de bovenbuikorganen samenkomen. Hallo Reikimoeder4.

De pijn is continue vervelend aanwezig en verergert met liggen en wordt minder met zitten. Nierpijn kan zich links of rechts in de zij manifesteren.

Weet jij het antwoord?

Aan hart, longen en abdomen werden geen afwijkingen geconstateerd. Echografie van de buik gaf een normale uitslag. Ik moet binnenkort weer naar de pijnspecialist dus ik hoop nog wat nieuwe info mee te kunnen nemen.

Heb wel een echo gehad en bloed laten trekken en bleek goed te zijn.

Bradvraag je best een "second opinion" bij een andere arts, Ik wil nog heel eventjes iets toevoegen, longen comme des garcons pocket store amsterdam abdomen werden geen afwijkingen geconstateerd, maar vanaf het moment van zitten keert het meteen terug!

Ik had deze nog niet gezien. Hiervoor verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw bezoek en aan onze website. Ik probeer vooral ook meer te lopen, welke organen zitten rechts onder je ribben. Dit kan o…. Milt Als je pijn hebt aan de linkerzij dan kan dit wijzen op een probleem met je milt.

Aan hart. Als de pijn in de ribstreek dan nog blijft aanhouden. Ik ben hier toen 6 maanden mee gestopt vanwegen andere reden en toen was het helemaal weg.

Dames en Heren,

De pijn was afhankelijk van bewegingen en bepaalde houdingen. Overige rubrieken Nieuws Medisch woordenboek Nieuwsbrief. Patiënte maakte zich, mede gezien haar voorgeschiedenis, erg ongerust.

Om met deze moeilijke situatie te leren omgaan, besloot Annemieke in therapie te gaan.

Eventueel kan stress leiden tot een soort van buikspanning en pijn, zonder dat dit op een echografie zichtbaar is. Op 30 januari onderging Annemieke een veertien uur durende dubbele Whipple-operatie. Wanneer ben je eigenlijk alcoholist en wanneer ben je een probleemdrinker.

Goed om te weten:

Comments

  1. Meta's zijn vaak echoarmer. Je hebt er alleen last van wanneer je krachtsporten doet en de pijn gaat ook weer weg wanneer je ermee stopt.
  2. Voor iedereen kwam de diagnose dan ook als donderslag bij heldere hemel.
  3. Eleonoor
    Ik heb de laatste tijd niet veel speciaal gedaan en het valt gewoon niet uit te leggen.

Voeg een reactie toe

© 2021 belfleur010.nl | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |