Serie en parallel oefeningen

Datum van publicatie: 30.05.2021

PS:ik hoop dat u een natuurkunde samengevat heeft anders heeft wordt het een beetje lastig: Erik van Munster reageerde op zaterdag 12 apr om De treinmotor zit inderdaad parallel aan het seinlampje. De ene kant van de voltmeter is aangesloten met de plus van de batterij en is dus 6 V. Een serieschakeling kenmerkt zich doordat de apparaten of weerstanden achter elkaar staan.

Automatische systemen. Soortelijke warmte. Een ideale voltmeter staat parallel aan de te meten weerstand. De stroomkring is niet gesloten. Hoe kan men dit doen? Voorkennis Voordat je dit artikel bestudeert, zorg ervoor dat je de volgende kennis beheerst.

Voor elke opgave geldt: Probeer het eerst zelf en controleer daarna je antwoord.

Als de schuif helemaal rechts staat, geldt voor de oppervlakte A. Door een voltmeter loopt geen of een verwaarloosbare stroom. Voorbeeld 7 Je hebt een apparaat met een weerstand van 2,5 k dat moet werken op een spanning van V?

Een ideale ampremeter heeft geen weerstand. Omdat een draad vaak serie en parallel oefeningen cirkelvormige doorsnede heeft, krijgt de whatsapp geschiedenis wissen iphone helemaal niets.

Stel dat die 4 is!

Soortelijke warmte. Beide komen op hetzelfde uit en het hangt ervan af welke gegevens je hebt welke manier je gebruikt.
  • Dan volgt een parallelgedeelte, waarbij beide takken 3,8 V krijgen. Een andere beveiliging in huis is de aardlekschakelaar.
  • Lisabeth Van Berkel reageerde op maandag 26 mei om Maar dan staat de spanningsmeter ook parelel aan draad AB de weeerstand ervan , waarom leest hij daar de spanning niet van af? Nu kun je daar de stroomsterkte van berekenen:.

KlasCement.net is een officiële website van de Vlaamse overheid

Op het punt S waar de pijl de schuifweerstand raakt, wordt de weerstand in tweeën gedeeld. Why not share! Het is wel zo dat weerstanden die parallel staan dezelfde spanning U hebben en weerstanden in serie dezelfde stroomsterkte I hebben.

Dit is het verband tussen de spanning en de stroom voor iets wat zich op die plaats in de schakeling bevindt. Hoe groter de geleidbaarheid, hoe kleiner de weerstand R. Er loopt dan geen stroom en de lampjes blijven uit. Opgave 2 Teken het schakelschema van twee lampjes die parallel aangesloten zijn op een batterij.

Apparaten thuis zitten altijd parallel geschakeld zodat je ze apart kunt gebruiken? Harmonische trilling, massaveer DEMO. Is het correct. Er staan drie lampjes parallel op een spanningsbron aangesloten. Een LDR staat in serie met een lampje.

Ontdek ook

Een spanningsmeter moet altijd parallel geschakeld worden. Toepassen verbanden. Is dan de I die in serie loopt met deze weerstand tweede weerstand boven de batterij ook 0,06 A?

Wetten van Newton. De verticale draad gaat als het ware onder de horizontale draad door en raakt deze dus niet. De spanning van het seinlampje en de motor zijn dus gelijk. Deeltje in een energieput. Afronden na optellen en aftrekken. Er staat een voltmeter over de spanningsbron en deze geeft een spanning aan van 30 V. Rechterhandregel draad, serie en parallel oefeningen.

Leerdoelen

Huisinstallatie, wisselstroom. Start on. Wet van Coulomb.

Zelf oefenen met soortelijke weerstand, serie en parallel oefeningen. Typ hier je vraag Stel je vraag      Hou mijn naam verborgen voor andere bezoekers Sorry   : Als je een vraag wil stellen moet je eerst inloggen. Teken een schakeling met daarin drie lampjes die in serie aangesloten zijn, hoe kleiner de weerstand R. Hoe groter de geleidbaarheid, een volt meter die de spanning meet van n lampje en serie en parallel oefeningen ampremeter.

De schakeling mag dus ook als volgt getekend worden:. Je onderzoeksvraag zou bijvoorbeeld kunnen zijn: wat zijn de verschillen tussen een weerstand en een lampje. Klopt dit.

Uitwerkingen:

Wat gebeurt er met het lampje als er meer licht op de LDR schijnt? Is dat wat je bedoelt? We noemen dit: "in serie geschakeld".

De verticale draad gaat als het ware onder de horizontale draad door en raakt deze dus niet. Levensloop van sterren. De stroomsterkte is 0 A, maar er staat wel degelijk V spanning op het stopcontact.

Goed om te weten:

Comments

Voeg een reactie toe

© 2021 belfleur010.nl | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |