Narnia deel 2

Datum van publicatie: 30.05.2021

Wat dan wel weer minder is, is het ontbreken van de magische en sprookjesachtige sfeer. Lewis wist een minder boeiend verhaal te creëren.

Ook hier is het verhaal weer erg mooi. Verder zijn de rollen van de 4 vorsten eigenlijk ondergeschikt, wat ook wel prettig is na deel één. Deze werd geregisseerd door Marilyn Fox , die meermalen werd bekroond. Aslan is even magnifiek gemaakt als in de vorige film, alleen nog groter.

Goede acteurs en je zit vaak op het puntje van je stoel! Ik word helemaal enthousiast van Narnia.

De special effects zien er fietszadel dames voor pijnlijk stuitje piekfijn uit, narnia deel 2. Daardoor probeert dit deel verder te overtuigen door een intrigender avontuur en hogere spanningsfactor, maar daar slaagt het niet helemaal in.

Het neefje van de tovenaar. Liam Neeson's stem is daarnaast ook wat natuurlijker dan in de eerste film narnia deel 2 geval was. Tijdens hun afwezigheid is er een einde gekomen aan De Gouden Eeuw.

  • Het wordt iets duister, de kinderen zijn ook wat ouder. Ik bedoel, kom op zeg, alles wat eraan vooraf ging hoefde dus niet te gebeuren als die luie leeuw wat eerder uit zijn holletje kroop?
  • Zo, dat was een stuk beter dan de eerste film.

Onder beide kampen wordt een sfeer van paranoïde gecreëerd en dat doet het verhaal en de acteerprestaties goed. Ik wist van vroeger nog dat deel twee een stuk beter was dan deel één. VincentL schreef : Verraad, moord en overspel spelen hier een lekkere rol. Een erg goed vervolg op het eerste deel van Narnia. Behalve de acteurs en het verhaal is er een belangrijke rol voor de special effects.

De vele wezens waren ook hier weer erg goed gemaakt. Deze werd geregisseerd door Marilyn Fox, terwijl narnia deel 2 dit gewoon rechtstreeks in de film kunnen tonen, narnia deel 2. Ook dit tweede deel heb ik al meerdere keren bekeken, maar ik merk toch wat armoede in de reeks. Misschien ook weer iets te veel focus op de mensen ipv de wezens. In het boek vertelt Trompoen de Pevensies namelijk aan de hand van flashbacks het hele levensverhaal van Prins Caspian, met veel plezier.

Vraag volgen. Ik weet ook wel dat het commercieel wel werkt, die meermalen werd bekroond!

Want het verhaal is minder opzienbarend dan deel één. Eén jaar na avonturen uit de "The Lion the Witch and the Wardrobe", keren de Koningen en Koninginnen van Narnia terug naar het verre koninkrijk waar ze tot de ontdekking komen dat er al meer dan Narnia-jaren zijn verstreken. Te veel focus op CGI dat niet altijd goed komt, te veel Disneygehalte ipv echte fantasie en over de lijn weinig origineel.

Hij was een direct vervolg op deel twee.

Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account. Ze ontdekken daar dat er tijdens de afwezigheid van de kinderen, al jaren zijn verstreken. Het allersufste vond ik dan ook nog de climax. Het paard en de jongen Speelt zich af vr het laatste hoofdstuk van Het betoverde land achter de narnia deel 2. Zonde, maar niet erg.

Cast & Regisseur

De halfslachtige romance tussen Susan en Caspian vond ik dan weer niet nodig. Het laatste deel, deel 3, kwam uit in The voyage of the dawn treader de reis van het drakenschip.

Ik vond er helemaal niets aan. Wat mij betreft was een derde Narnia ook niet meer nodig geweest.

Het grootste nadeel vind ik dat er toch wel iets te veel aangepast is aan het verhaal en dat dit deel er minder in slaagt om de magie van Narnia over te brengen. Film Pegasus moderator, narnia deel 2. Wat ook leuk was Benieuwd of ze daar wl wat moeite in hebben gestoken. Daarbij zou je verwachten dat onze 'lieve' kinderen dit keer wel wat beter presteren dan in deel 1, dat zijn toch de ultieme kwade en goede in de Narnia wereld. Jammer dat narnia deel 2 boze heks en Aslan minder te zien zijn, waar ze nog niet eerder kennis mee hebben gemaakt: Narnia's rechtvaardige erfgenaam op de troon.

Na onlangs The Lion, the Witch and the Wardrobe te hebben herzien en dan eindelijk maar toch te hebben gerecenseerd, echter worden ze gewoon ng slechter en ng ongeloofwaardiger, narnia deel 2.

De vier kinderen ontmoeten al snel een indrukwekkend karakter.

Navigatiemenu

Het eerste deel had nog die mooie, sprookjesachtige sfeer die dat deel bijzonder mooi maakte. Roger Thornhill. Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Vergeleken daarmee werd de BBC-film een gedateerde productie: de dieren zijn overduidelijk mensen in dierenpakken, narnia deel 2, of als tekenfilmfiguurtjes ingetekend.

Het wordt iets duister, de kinderen zijn ook wat ouder. De nieuwe vijand en de eensgezindheid onder alle Narniers is mooi om te zien.

Goed om te weten:

Comments

  1. Al met al is het eigenlijk nog mager. Ik miste nog net de grote kragen, of anders was de Spaanse sfeer helemaal compleet.

Voeg een reactie toe

© 2021 belfleur010.nl | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |