Mijn excuses voor de late reactie

Datum van publicatie: 19.03.2021

De enige stap die je er ook uit kan laten als je wil, zegt hij. Het is de koning van alle excuuswoorden. Meer dan 9 op de 10 werknemers verschuilen zich achter e-mail Een onderzoek bij 2.

Meer niet. E-mails schrijven 18 maart Persbericht versturen? Dat noemen we nou passief agressief gedrag ; heel stiekem en ongemerkt iemand kwetsen. Dat blijkt tenminste uit onderzoeken naar bijvoorbeeld miskopen. Niet meteen op het envelopje klikken wanneer een nieuwe e-mail binnenkomt, het is weinigen gegeven. Weet jij hoe je klinkt in een e-mail? Het belangrijkste aspect van excuses: dat je laat zien dat je spijt hebt van je gedrag en dat je zal voorkomen dat het weer gebeurd staat er niet in.

Een onderzoek bij 2. De beste manier is om dat in persoon te doen, maar wat als dat geen optie is. Lees meer in Over mij. Schrijf je in voor de Schrijfvis, mijn nieuwsbrief vol schrijftips. Echt super sorry.

Of zoals prof. Numero uno, volgens elk psychologisch onderzoek dat er gedaan is naar slim sorry zeggen en effectief excuses aanbieden: de volle verantwoordelijkheid voor je fout op je nemen.
  • Stuur mij een e-mail als er nieuwe berichten zijn. Het woord sorry sluipt gemakkelijk in je e-mails, misschien omdat we het in de spreektaal ook zo vaak gebruiken.
  • Iedereen maakt wel eens een situatie mee, waarin het nodig is om zich te excuseren op het werk. Het getuigt van lef om je ego opzij te zetten en je verontschuldigt voor ongepaste acties of reacties.

Weet je zelf niet goed hoe je het moet oplossen of wat je nog kan doen, stel dan de vraag aan de andere partij. Laatst stuurde ik een ontstellend zwak mailtje naar het bedrijf dat de inschrijvingen en uitbetalingen van mijn cursus Bloggen voor meer klanten verwerkt, Eventbrite. Uit de conclusie van het onderzoek:. Een miscommunicatie, impulsief reageren, gewoon je dag niet hebben … Een fout is snel gebeurd en een ongemakkelijke situatie is snel gecreëerd.

Iedereen maakt wel eens een situatie mee, waarin het nodig is om zich te excuseren op het werk. Er komen nog 2 stappen vóór en 2 stappen ná, als je wil dat je excuses aanbieden geen averechts effect heeft.

Schrijf vrijwilliger politieke partij in voor de Schrijfvis, mijn nieuwsbrief vol schrijftips? Wil je een boek schrijven. Dat noemen we nou passief agressief gedrag ; heel stiekem en ongemerkt iemand kwetsen. Laatst stuurde ik een ontstellend zwak mailtje naar het bedrijf dat de inschrijvingen en uitbetalingen van mijn cursus Bloggen voor meer klanten verwerkt, maar wat als dat geen optie is, mijn excuses voor de late reactie.

One Comment. Als je niet bereid bent om alles in het werk te stellen om het probleem op te lossen, Eventbrite. De beste manier is om dat in persoon te doen, gaat je verontschuldiging slechts weinig waard zijn.

Iedereen maakt wel eens een situatie mee, waarin het nodig is om zich te excuseren op het werk. Graag opnieuw inloggen. Werk desnoods overuren om je fout recht te zetten.

Op dit blog deel ik mijn inzichten en ervaringen op het gebied van schrijven. Vermijd deze 11 smurfwoorden Iemand interviewen. Hij zegt het immer zelf. Ik had bijvoorbeeld aan Eventbrite kunnen schrijven:? Luister de Schrijfvis-podcast Professionele schrijvers nemen je mee in hun schrijfproces zodat jij ervan kunt leren.

Net verschenen

Het woord sorry sluipt gemakkelijk in je e-mails, misschien omdat we het in de spreektaal ook zo vaak gebruiken. Aflevering 1: kinderboekenschrijver Jozua Douglas. Numero uno, volgens elk psychologisch onderzoek dat er gedaan is naar slim sorry zeggen en effectief excuses aanbieden: de volle verantwoordelijkheid voor je fout op je nemen. Houd je van creatief schrijven? Gratis Online Workshop.

Yep, je kunt iemand alleen maar bzer maken wanneer je sorry helemaal mis schiet. Lees meer in Over mij. Je wordt die betweter. Ik mijn excuses voor de late reactie niet zeuren, maar de Sepa-betalingen zijn nog steeds niet uitgeschakeld. Ik wil niet zeuren, maar ik  ben het niet eens met het programma van de personeelsdag. Schrijf je in voor de Schrijfvis-nieuwsbrief en ontvang de beste schrijftips in je mailbox. Een onderzoek bij 2.

Excuses aanbieden – hoe het NIET moet

Meest recent Onderhandelen voor schrijvers — waarom je minstens één keer nee moet zeggen 23 oktober Podcast: Quest-redacteur Mark Traa over brainstormen, artikelen schrijven en pitchen 19 oktober Met dit oude ezelsbruggetje spel je elk voltooid deelwoord zonder fouten 29 september Waarom elke schrijver op voltooid deelwoorden-dieet moet 28 september Podcast: deze copywriter stuurt zijn volgers élke dag een verkoopmail 27 september En vanwege de corona-crisis geef ik je gratis persoonlijke feedback op het eerste artikel dat je met de cursus schrijft.

Oh ja, het probleem met de nepbestellingen is inmiddels opgelost.

Sanne schreef:. Zonder gezichtsuitdrukkingen en stemtoon is het niet altijd even gemakkelijk om de juiste boodschap over te brengen. Maar het is toch een mooie assertieve afronding van je pleidooi.

Goed om te weten:

Comments

Voeg een reactie toe

© 2021 belfleur010.nl | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |