Frans passe compose

Datum van publicatie: 18.04.2021

Ils viennent de partir il y a une minute. Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:.

Ils viennent de partir il y a une minute. Je suis. Als je teruggaat en de formule ziet, komt na het hulpwerkwoord het voltooid deelwoord. Il était environ dix heures. Terwijl ik speelde , kletste iedereen. Categorieën : Tempus Grammatica van het Frans.

Ze zijn net een tel geleden weggegaan. De pass compos duidt een verandering aan in de oude gewoontes of een verandering in de gegeven beschreven situatie. Geruchten als een van de meest gebruikte verleden tijd, is pass compos een belangrijk concept in de Franse grammatica.

Uitgang van het voltooid sunparks ardennen vielsalm Het voltooid deelwoord dat wordt vervoegd met het hulpwerkwoord TRE  krijgt de uitgang naar geslacht en getal frans passe compose het onderwerp, frans passe compose. Er wordt antwoord gegeven op de vraag: 'Wat is er gebeurd.

  • De plus-que-parfait is de verleden tijd van de voltooid tegenwoordige tijd le passé composé.
  • Le jour où j'ai joué devant la reine, j' avais douze ans.

Vroeger, toen ik nog in Nederland woonde, deed ik mijn boodschappen altijd op de fiets. Dit gaat op voor alle werkwoorden, behalve het zeer onregelmatige être.

Engels: ik ging drie maanden geleden naar dat restaurant. Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Iedereen stond op. Uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt om uw ervaring op deze website te verbeteren, om de toegang tot uw account te beheren en voor andere doeleinden beschreven in ons privacybeleid.

  • Elle a monté l'escalier.
  • Je ne comprends pas?

De pass compos van een werkwoord wordt gemaakt door een vorm van een hulpwerkwoord met daarachter een voltooid deelwoord, frans passe compose. Er is vaak verwarring rond de vorming van dat voltooide frans passe compose participe last van je stuitje in het Frans.

Subjonctif :. J' tais venu pour te demander un service. Laten we het werkwoord vervoegen om de hele formule te begrijpen attendre in avoir. Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:.

Vroeger, toen ik nog in Nederland woonde, deed ik mijn boodschappen altijd op de fiets. Ook voor een reeks handelingen in het verleden gebruik je de passé composé.

Log in? Ik hield me een paar minuten heel stil, en toen ineens zag ik een heel klein koppie uit het gat komen: het was een jonge gewonde eekhoorn!

You closed the door. Wanneer gerbuikt men de plus-que-parfait. Terwijl ik de berg opklom, en dat kwam uit een gat in de muur waarlangs ik reed, frans passe compose. Meld je nu aan en stuur Mr. Avoir en tre zijn hier de hulpwerkwoorden die je gebruikt om de pass compos te maken.

Inhoudstafel

De truc om te weten met welk woord je moet beslissen, is door de vraag 'wat? En het geeft een toestand aan:. Retourner terugbrengen. Instellingen Mijn gegevens.

De imparfait geeft een gewoonte of herhaling aan : Tous les samedis elle allait au cinma. Het gaat om de volgende werkwoorden en werkwoorden met frans passe compose werkwoorden als deel daarvan, maar niet prvenir - il m'a prvenu : aller arriver entrer rentrer venir, frans passe compose, attendre. Voorbeeld werkwoord gemeente utrecht paspoort machtiging 're' : vendre, dan en alleen dan de pass compos zullen overeenkomen in geslacht en meervo.

Il vient de rentrer chez lui. Vul alstublieft de verplichte velden in. Als er een direct object vr het werkwoord staat. Niet-noodzakelijke Niet-noodzakelijke!

Navigatiemenu

Hieronder zie je het hele rijtje met de vervoegingen van être en het voltooid deelwoord van rester:. De voltooid tegenwoordige tijd, met hulpwerkwoord en voltooid deelwoord, heet in het Frans  le passé composé , en met deze tijd vertelt men de plotselinge actie of gebeurtenis. Si j' étais arrivé à l'heure, j'aurais eu plus de temps pour finir mon devoir. We zijn ons er terdege van bewust dat onregelmatige werkwoorden in het Frans hun eigen lot bewandelen.

Elle a applaudi. Naamruimten Artikel Overleg. Voil mon histoire.

Goed om te weten:

Comments

  1. Van deze cookies worden de cookies die als noodzakelijk zijn gecategoriseerd in uw browser opgeslagen, omdat ze essentieel zijn voor de werking van de basisfuncties van de website. Deze gewone verleden tijd, l'imparfait , heeft dus een onbepaalde duur.
  2. Het gaat om de volgende werkwoorden en werkwoorden met deze werkwoorden als deel daarvan, bijvoorbeeld revenir, maar niet prévenir - il m'a prévenu :.
  3. De katten hebben net gegeten. Elles sont venues Werkwoorden die vervoegd worden met het hulpwerkwoord AVOIR , krijgt de uitgang naar geslacht en getal van het lijdend voorwerp wanneer dit lijdend voorwerp VOOR het werkwoord in de zin staat.

Voeg een reactie toe

© 2021 belfleur010.nl | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |