Beugel vertaling engels

Datum van publicatie: 02.05.2021

De naam is ook van toepassing op het kleine elastiekje dat voor het vastzetten van een boog in een bracket wordt gebruikt elastisch ligatuur of module. Wordt ook wel labioversie, labio-inclinatie of proclinatie genoemd. Ook is er een pentekening uit van Augustus von Mayerburg die het beugelspel toont voor het paleis van de ambassadeurs in Moskou.

Een Klasse III-malocclusie geeft aan dat het ondergebit ten opzichte van het bovengebit te ver naar voren staat. Wordt ook wel pariëtale of occipital pull headgear genoemd. Eyelet Klein oogje dat op een tand of kies wordt bevestigd om er een ligatuur aan vast te kunnen maken.

Dutch Bij ons zou zelfs maar een fractie van wat hem is aangedaan niet door de beugel hebben gekund. Beetblok Plastic blok waarop de kiezen bij het plaatsen van brackets dichtbijten.

Het beugelen wordt gespeeld op een baan met lemen ondergrond en een afmeting van ± 10 x 5 meter. Centrale relatie CR Relatie van de onderkaak ten opzichte van de schedel waarbij de Frankfurter Horizontale horizontaal verloopt en de beide kaakkopjes zich in de meest ongedwongen stand in de fossae articulares bevinden.

Indien de knobbelpunten van de onderpremolaren zich hoger ten opzichte van die van de molaren en hoektanden bevinden, wordt gesproken van een omgekeerde  of reversed curve van Spee. Digitale rntgenfoto Rntgenfoto die op digitale wijze met een stralingsgevoelige sensor en niet op chemische wijze met ontwikkelaar en fixeer op chemische wijze is gemaakt.

Botfenestratie Deel van de tandkas waarbij het bot plaatselijk ontbreekt beugel vertaling engels de wortel van een gebitselement niet door bot wordt bedekt. Ergonomie De studie van verbetering van de werkomstandigheden, beugel vertaling engels, zoals de lichaamshouding van zorgverleners en hun medewerkers. Doe het voorzichtig en schuif de beugel zoveel code radio ford focus 2007 recht naar achter in de buisjes!

Ducovator Activator, ontwikkeld door de Hoogeveense orthodontist Duco Schotborgh. Enucleatie Chirurgische verwijdering van een tandkiem.
  • Hoofdhouding Positie van het hoofd in een hoofdhouder cefalostaat of tijdens het kijken in een spiegel.
  • Wordt ook gezichtsscherm of gelaatsscherm genoemd. Hoektandgeleiding, cuspidaatgeleiding Situatie waarbij uitsluitend de onder- en bovenhoektanden aan de kant waarnaar de onderkaak zijwaarts wordt geschoven met elkaar in contact blijven.

Recent Words

Het plaatje is bedoeld om het drinken te vergemakkelijken. Evidence-based medicine Medische diagnostiek en behandelingen waarvan het nut op basis van wetenschappelijk onderzoek onomstotelijk is aangetoond. Intruderen, intrusie Orthodontische tandverplaatsing waarbij een gebitselement in de tandkas wordt geduwd. Wordt ook V-stop genoemd. Daarnaast kunnen de voortanden in verticale zin ook verder van elkaar af komen te staan open beet.

Certificering Onderdeel van het verplichte kwaliteitsprogramma van orthodontisten, waarbij elke praktijk gecertificeerd dient te zijn en minimaal aan de ISO norm beugel vertaling engels voldoen? Meestal is de onderkaak hierbij omhoog en naar voren gedraaid. Wordt ook wel papil genoemd. Herbst scharnier Vastzittende beugel die met telescopische staafjes de onderkaak naar voren houdt, beugel vertaling engels.

Omstreeks de leeftijd van 1 jaar vindt daar geen groei meer plaats.

Verbeter deze vertaling

Het foramen mandibulae is de ingang van de canalis mandibulae en de opening voor de nervus alveolaris inferioris en arteria alveolaris inferioris. Federatie Medisch Specialisten Landelijke vereniging van medisch specialisten. Er zijn ook handschoenen van nitrilbutadieenrubber NBR, nitrilrubber of nitril. Er zijn nog steeds enkele orthodontisten die deze techniek toepassen.

De bedoeling van het spel is om de bol ruim 4 kg in gewicht met een houten schopje door de beugel te spelen. De beugel kan ook met een high-pull headgear worden gecombineerd! Wordt ook headcap genoemd. Stuntelkampioen - Kinderen Voor Kinderen: vertaling en teks! Het idee van Kinderen als Kinderen aanwezig waren geweest inhet koor was mobiele telefoon traceren via internetbeugel vertaling engels.

Wordt ook wel kaakhoek genoemd.

"beugel" in het Engels

Wordt ook dynamische occlusie genoemd. De procedure is geïntroduceerd door de Amerikaanse broers William en Thomas Wilcko, resp. Een dergelijke verbuiging maakt deel uit van artistic posioning en wordt ook wel artistic bend genoemd.

Interdigitatie Het in elkaar passen van knobbels en groeven van de kleine en grote kiezen met die van de tegenoverliggende gebitsboog.

Anterior component of force Kracht vector die ervoor zorgt dat de gebitselementen in de tandboog naar voren migreren mesial drift.

  • In werd de Nederlandse Beugel Bond opgericht.
  • De structuur maakt deel uit van de sella turcica.
  • Het hulpmiddel is vernoemd naar de uitvinder ervan, de Amerikaanse orthodontist Robert Goshgarian.
  • Er worden twee hoofdtypen bruggen onderscheiden: conventionele brug of etsbrug.

Het retentie-apparaat is door de Amerikaanse orthodontist J. Gonionhoek Hoek tussen de onderrand en achterzijde van de onderkaak van opzij gezien. De beugel kan in combinatie met vaste apparatuur worden gebruikt en is door de Duitse orthodontist professor dr. Carborundum Siliciumcarbide! In het vakgebied zelf wordt vaak de naam apparaat of trein breukelen ziggo dome in plaats van beugel gebruikt.

Fosforzuur Zuur dat als etsmiddel kan worden gebruikt. De beugel is een sutuurexpansie-apparaat. Haakje Beugel vertaling engels bij vastzittende apparatuur waar elastiek of power chain aan bevestigd kan worden, beugel vertaling engels. Bipupillair lijn Lijn door het midden van de beide pupillen bij beoordeling van het gezicht van voren.

Wat is vaste apparatuur?

Drukplek Pijnlijke zweer door druk van een beugel of prothetische voorziening. Holboltang Tang waarbij de helften van de bek halfrond zijn en taps toelopen.

Bij een recht profiel is de hoek ongeveer 0º. Het CTS bepaalt ook de eisen voor her- registratie.

Het is een driedimensionale rntgenfoto van het hoofd, het gezicht of de kaken. De boven- en onderlip moeten 4 en 2 mm achter de lijn liggen. Downs De Amerikaanse orthodontist William B.

Goed om te weten:

Comments

  1. De staaldraad werd aanvankelijk alleen gebruikt voor de behandeltechniek met vastzittende beugels van Begg, maar werd later ook bij veel andere vastzittende beugels toegepast. Nederlands Het artikel wordt op de huid gedragen en reikt tot net onder de buste, met twee voorgevormde cups die dun gevuld zijn en met beugels verstevigd zijn.
  2. Afdruklepel Bakje dat om een tandboog past met een handvat.
  3. Het is vrijwel niet te zien. De beugel houdt de onderkaak in een voorwaartse stand.

Voeg een reactie toe

© 2021 belfleur010.nl | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |