Aanvragen ov chipkaart student mbo

Datum van publicatie: 12.05.2021

Als mbo-student onder de 18 kun je alleen een studentenreisproduct aanvragen om in aanmerking te komen voor een volledige studiefinanciering moet je 18 jaar of ouder zijn. Met het studentenreisproduct reis je als student binnen Nederland met alle treinen van NS International, maar niet met de Thalys.

Lees je vooraf goed in, zodat je weet wat je te wachten staat. Met het studentenreisproduct kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer.

Na het koppelen krijgt je een bevestiging per mail. Ik krijg namelijk geen stufi meer en wil daarnaast niet zelf nu al bijlenen. Op deze pagina vind je de stappen die je moet zetten bij het aanvragen en activeren van een studentenreisproduct   Hier de stappen op een rijtje: 1.

Als je de betaling gedaan hebt wordt de OV-chipkaart aangevraagd. Ga hiervoor naar www.

Vanaf wanneer kan ik mijn ov aanvrag. Ligt die site eruit. Aanvragen is niet verplicht en kun je ook later nog doen. Download hier  het Stappenplan Studentenreisproduct koppelen en print het uit: handig om erbij te houden als je daadwerkelijk buiten schooltijd je studentenreisproduct gaat koppelen aan je persoonlijke ov-chipkaart. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Koop een aanvragen ov chipkaart student mbo OV -chipkaart.

Voor mbo 1 en 2 is het onbeperkt.

Wanneer heb ik recht op een studenten OV?

Je hebt hiervoor alleen een ov-chipkaart nodig, waaraan je het studentenreisproduct koppelt. Weekabonnement Als je een weekabonnement hebt dan mag je in de zomervakantie op saldo reizen met korting. Doe je mbo 1 of 2, dan is je studentenreisproduct altijd gratis.

Je wordt doorgestuurd naar een pagina waar je een persoonlijke OV-chipkaart of een anonieme OV-chipkaart kunt aanvragen. Op hbo- of wo niveau heb je vijf jaar de tijd om je studiefinanciering en het studentenreisproduct op te nemen.

Als student heb je wellicht nog geen auto en fietsen kan behoorlijk ver zijn. Als je op Facebook zit, zeker de moeite waard om te volgen!

  • Ik ben nu 18 jaar en begin volgend schooljaar aan het vavo, heb ik dan ook gewoon recht op een studenten Ov? Als leuk extraatje mag je met de studenten ov-chipkaart buiten de spits zelfs drie mensen met korting mee laten reizen!
  • Vraag een DigiD met sms-controle aan. Wacht op de welkomstbrief van studentenreisproduct.

Als je dit gedaan hebt ontvang je thuis een formulier om een studentenreisproduct te koppelen aan je persoonlijke OV-chipkaart, aanvragen ov chipkaart student mbo. Als je als student gratis met de trein wilt reizen, moet je studenten OV aanvragen. Hoe zit het met vakanties en feestdagen. Dan kun je via DUO het studentenreisproduct aanvragen. Gebruik de servicepuntenzoeker  om een automaat bij jou in de buurt te vinden.

Wanneer kun je een Studenten OV aanvragen?

Weekendabonnement Indien je in het bezit bent van een weekendabonnement dan mag je:. Voor mbo 3 en 4 is het reisproduct gratis als je binnen 10 jaar je diploma haalt. Ook als je alleen het studentenreisproduct wilt activeren. Je hebt hiervoor alleen een ov-chipkaart nodig, waaraan je het studentenreisproduct koppelt.

Ophalen betekent hier: op je persoonlijke ov-chipkaart zetten   De eerste pagina aanvragen ov chipkaart student mbo de folder Gebruiksaanwijzing studentenreisproduct van  Studentenreisproduct.

Zeker inbouw wasmand kast ikea het regent zit je misschien veel liever in de bus, kun je de video hieronder bekijken:, tram. Groetjds en een fijne dag. Als je het leuk vindt, dan kun je studiefinanciering aanvragen. MBO 1 en 2 studenten mogen altijd gratis gebruik maken van het studenten-OV.

Wat heb je nodig?

Reis je toch op je studentenreisproduct, terwijl je er geen recht meer op hebt? Voor mbo 3 en 4 is het reisproduct gratis als je binnen 10 jaar je diploma haalt. Log dan in op DUO. Als ik jou was zou ik daarom je ouders vragen om de reiskosten voor je te vergoeden. Dit moet je zelf doen, want het gebeurt niet automatisch.

  • Wanneer je opleiding langer dan vier jaar duurt kan het zijn dat je meer dan vijf jaar recht krijgt op het studentenreisproduct.
  • Oo ik snap het zo goed…wegdoen is moeilijk… maar de kamer wordt vast prachtig…ben benieuwd naar het eiaeresultnat!
  • Op deze pagina vind je de stappen die je moet zetten bij het aanvragen en activeren van een studentenreisproduct   Hier de stappen op een rijtje: 1.
  • Een weekabonnement wordt automatisch geselecteerd, maar je kunt dus ook gratis omschakelen naar een weekendabonnement.

Vervolgens reis je met korting op bepaalde trajecten of zelfs helemaal gratis door heel Nederland, aanvragen ov chipkaart student mbo. Weekendabonnement Indien je in het bezit bent van een weekendabonnement dan mag je:! Een jaar blijven zitten wordt bijna aantrekkelijk. Zet dan je studentenreisproduct op je ov-chipkaart bij een ophaalautomaat? Oo ik snap het zo goed…wegdoen is moeilijk… maar de kamer wordt vast prachtig…ben benieuwd naar het eiaeresultnat.

Een weekabonnement wordt automatisch geselecteerd, maar je kunt dus ook gratis omschakelen naar een weekendabonnement. Als je geen 18 jack en jones haarlem, komt het tot oktober volledig op je eigen rekening te staan je ouders krijgen dan immers nog kinderbijslag.

Hoe werkt een studentenreisproduct?

Ik krijg namelijk geen stufi meer en wil daarnaast niet zelf nu al bijlenen. Maak je tijdens je studietijd een overstap van mbo naar hbo, dan krijg je voor het hbo een nieuwe periode om studiefinanciering en het studentenreisproduct op te nemen. Of moeten wij volledig zelf betalen?

Facebook Wist je dat DUO ook een Facebookpagina heeft voor mbo-studenten met allerlei nieuwtjes rond je studiefinanciering, zoals je studentenreisproduct. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Als je de betaling gedaan hebt wordt de OV-chipkaart aangevraagd.

Goed om te weten:

Comments

  1. Stephanus
    Als je dit gedaan hebt ontvang je thuis een formulier om een studentenreisproduct te koppelen aan je persoonlijke OV-chipkaart.
  2. Alsof de kinderbijslag van 1 maand voldoende is om de kosten te dekken. Iedereen die mbo doet, behalve als je bbl of deeltijd doet.

Voeg een reactie toe

© 2021 belfleur010.nl | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |