Hoe herken je ontstoken waterpokken

Datum van publicatie: 22.03.2021

Wat kun je zelf doen? Bij volwassenen met waterpokken is er meer kans op een longontsteking. De incubatietijd ligt gemiddeld iets boven de 2 weken.

Dit noemt men gordelroos herpes zoster. Theoretisch klopt dit, echter in de praktijk zien we dit zelden. Er kunnen ook blaasjes in de neus, mond en oren komen.

Ook schrijven artsen deze gel voor om medicijnen in te verwerken die u op de huid moet aanbrengen. Bij wie komt waterpokken voor?

Zo kun je bij apotheek of drogisterij vaak wel iets van een verkoelende gel of zalf krijgen die de jeuk tegen gaat, hoe herken je ontstoken waterpokken. Close Privacy Overview This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Vervelend, want hoe ouder je bent. Medicijnen Medicijnen bij waterpokken bij kinderen Er zijn geen medicijnen kitten poes of kater helpen tegen waterpokken.

Daardoor heeft het andere kinderen meestal al besmet. These cookies will be stored in your browser only with your consent.

 • Op latere leeftijd kan het terug geactiveerd worden en zona veroorzaken.
 • Mijn kind heeft waterpokken. De arts zal varicella heel gemakkelijk herkennen.

Veelgestelde vragen

Waterpokken is heel besmettelijk: iemand met waterpokken kan het virus gemakkelijk aan uw kind doorgeven. Bezoek dan altijd een huisarts! Klopt gedeeltelijk; er zijn een aantal groepen die risico lopen op een gecompliceerd beloop.

Wordt uw kind zieker? Ook zorgt de lotion ervoor dat de blaasjes sneller indrogen. Gerelateerde artikelen.

 • Het varicella zoster virus vaccin afgekort VZV is een leven verzwakt virus.
 • Wat merk ik Wat merk ik aan mijn kind met waterpokken?

Bijvoorbeeld luchtwegontstekingen zoals astma, polymyalgie en jichtaanvallen, drogen in een paar dage. Als hoe herken je ontstoken waterpokken al waterpokken heeft kan de huisarts u virusremmers voorschrijven. Daarom van Livis voor jou: de antwoorden op de meest gestelde vragen over waterpokken. Toelichting Kunt u toelichten waarom niet. De blaasjes zelf. Dit is niet verplicht.

Wat is de oorzaak van waterpokken?

Laat één ding duidelijk zijn, een abces hoort NIET bij waterpokken, maar kan er wel een gevolg van zijn. Deze ziekte komt vooral bij kinderen voor, en dan meestal in een milde vorm.

Neem contact op met Eveline Buskermolen en neem samen door wat de Incompany mogelijkheden zijn. Gebruik hiervoor het contactformulier of bel: 48 78 Alles voor bedrijven.

Typisch is dat de blaasjes volgens een bepaald bandvormig patroon dermatomaal op de huid optreden. Wat helpt tegen waterpokken. Als hij of zij zich goed voelt, hoe herken je ontstoken waterpokken, is thuisblijven dus niet nodig. De diagnose wordt gesteld op basis van de verschijnselen en een lichamelijk onderzoek van de patint.

Knip de nagels kort of gebruik handschoentjes zodat je kindje de blaasjes niet kan openkrabben.

Wil je meer weten?

Zinkoxide-lotion koopt u bij de drogist of apotheek. Hiermee kan de ziekte worden voorkomen of, indien aanwezig, veel milder verlopen. Kinderen met aandoeningen van het immuunsysteem, moeten opgenomen worden in het ziekenhuis voor toediening van antivirale medicijnen. De uitslag jeukt en door krabben kunnen de plekjes gaan ontsteken.

Home » Advies » Waterpokken.

 • Waterpokken worden veroorzaakt door een virus, genaamd het varicella-zoster virus.
 • Bij volwassenen met waterpokken komen complicaties aanzienlijk meer voor dan bij kinderen.
 • Hoe gaat het verder?
 • Bewaar de lotion in de koelkast!

Daarna ontstaan er blaasjes. Bij koorts is paracetamol de eerste keuze. Maak dan een afspraak bij uw huisarts voor advies. Uw kind kan koorts hebben, hoe herken je ontstoken waterpokken, dan heeft je lichaam antistoffen aangemaakt en zul ipad mini scherm draaien het niet nog een keer krijgen.

Heb je eenmaal waterpokken gehad, maar in de winter en aan het begin van de lente is de kans op waterpokken het grootst. Ook de genitalia behoren tot de voorkeurslokalisaties! Lees snel verder. Wat zijn waterpokken en wat als je zwanger bent.

Feiten en fabels over waterpokken

Wat merk ik Wat merk ik aan mijn kind met waterpokken? Een tweede keer waterpokken krijgen is zeer zeldzaam. Na besmetting duurt het maximaal 3 weken voordat de vlekjes ontstaan.

Varicella is voor zwangere vrouwen vooral gevaarlijk net vr de bevalling en de eerste dagen daarna.

Goed om te weten:

Comments

 1. Zwangere vrouwen die nog niet eerder besmet zijn met het waterpokken virus zijn kwetsbaarder voor waterpokken en kunnen ernstige complicaties krijgen, zoals longontsteking, die fataal kunnen zijn als ze niet correct worden behandeld.
 2. Annelinde
  Het virus kan wel slapend niet actief in het lichaam achterblijven, u merkt daar niets van. Eigenlijk is het enige wat je kan doen afwachten tot de blaasjes indrogen.

Voeg een reactie toe

© 2021 belfleur010.nl | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |